06 травня 2007

Магія Start-Up

Хай...

Сьогодні не будемо говорити про утиліти, а поговоримо про Стартапи (цікаво чи є таке слово взагалі, а... так тепер є)...

 Для такого слова чудового є навіть Вікі. Взаголом то коротко можна сказати, що Стартап - це компанія яка створюється з невеликими інвестиціями, великим ризиком й великими (можливими) прибутками. На практиці першочергові інвестиції в стартапи робляться самими учасниками проектів. Деякі з них продаються за багато мільярдів, а деякі вмирають на різних стадіях. 

Говорячи про стартапи часто маються на увазі саме Інтернет-стартапи. Так, з розвитком глобальної мережі з'явилося багато можливостей для створення нових видів послуг, сервісів й т.ін. Особливо коли ці послуги й сервіси задовольняють попит.

В мережі Інтернет є безліч рецептів створення успішних стартапів. Хоча б цей ресурс, в якому автори публікують свій погляд на 18 помилок при створенні стартапу, а в цьому ресурсі автори нарахували тільки 7. Взагалом тема стартапів дуже популярна й про них пишуть всі кому лінь. Зрозуміло попит створює пропозицію. Тисячна армія креативних девелоперів намагається (й навіть зараз) створити щось на зразок Гугл при цьому  витративши дуже мало кіло долларів.

Прикладів суппер успішних стартапів багато: SkypeICQЖЖ й сотні інших. Взагалі то списки найкращих стартапів періодично класифікують за тим чи іншим признаком (наприклад ВЕБ 2.0) й розміщають в різні рейтинги.

Однім з джрел інвестування стартапів є венчурні фонди або венчурні капітали. Взагалі то коротко їх можна охарактеризувати, як інвестиції в проекти, що швидко розвиваються. Про специфіку венчурних інвесторів України можна прочитати тут.

Отримати інвестиції від венчурних інвесторів досить важко. Треба відповідати ряду вимог, зокрема й розташовуватися територіально так щоб інвестор міг перевіряти Вас так часто, як йому заманеться.

Про цікавий досвід створення стартапів пишеться мульйон блогів й статей, зокрема цей блог, в якому автори діляться своїм досвідом створення бізнесу.

На сьогодні все.... Створюємо, публікуємо, заробляємо мільярди...

Пка...

Немає коментарів: