27 квітня 2007

Плануємо й публікуємо....

Продовжуємо досліджувати набір сервісів від Гугл.

Багато хто з нас часто використовує різні календарі (наприклад паперові з зображенням улюбленої марки автомобіля) й системи планування часу, але в них багато недоліків й функціональність теж досить обмежена. Не дивно, що Гугл кинула свій погляд й в бік представлення сервісу онлайнового календаря. Знову ж таки перевага – календар знаходиться в вашому Гугл аккаунті й ви можете здійснити доступ до нього з будь-якого наявного у вас клієнту мережі. При цьому як і в інших сервісах від Гугл є можливість публікувати власний календар. При цьому події можуть бути як загально доступними (public), так і доступними тільки Вам (private).

До позитивних особливостей гуглявського календаря можна також віднести можливість публікувати події у вигляді Веб контенту. Наприклад, можна розмістити гарну картиночку на власний день народження чи на новий рік.

Взагалі то за допомогою Google Calendar data API можна вбудовувати календарі в будь-яку частину контенту. Особливо (ІМХО) це корисно компанія для публікації анонсів і подій менш визначних ніж новини й т.ін.

Отже використовуємо, плануємо й публікуємо…

Немає коментарів: