18 квітня 2007

Про планування...

В своїй творчі й трудовій я діяльності зіткнувся з необхідністю планування.
Ну треба то треба...
Пишу в гугл ряд запитів "Планування розробки ПО" й т.ін.
Потрапляю на wiki Joel Spolsky "Планирование программного обеспечения малой кровью."
Цікава стаття, як і все що пише Д. багато прикладів, порівнянь й образів.
Для тих хто не читав й не збирається це робити:
в статті описується як потрібно планувати розробку ПО й що при цьому можна використовувати. Також надається легка критика MS Project.
Замість цієї програми Д. рекомендує "бути простіше" й використовувати MS Excel.
Із власного досвіду скажу, що користувався я колись таблицями для планування... не дуже виходить... В результаті отримали купу файлів, про які дуже швидко всі забули...
ІМХО Не вистачає там таких зручностей, як атоматична відправка по електронній почті, можливості групового редагування задач, зручного ексопрту й т.ін.
Але прочитавши Д., ("бути простіше") починаю розуміти, що в плануванні ці навороти дуже другорядні. Головніше набагато простота, й функціональність. Крім, того в Excel таким чи іншим чином ці можливості присутні.
За моделлю Д типовий план-файл повинен мати наступну структуру:
Лист-проджект, рядок таска, в якому окремі стовпці - це приорітет, кількість годин, що необхідні для роз'язання, кількість годин, затрачених й кількість годин що лишилися, при чому останнє розраховується автоматично.
В принципі не дуже складно виходить. Головне щоб це працювало. Від сьогодні почну вести подібний файл. Про результати напишу.
Доречі в кінці статті Д представлено ряд ссилок, зокрема на "MasterList-XL(1.22).xls", шаблон файлу, що відповідає схемі Д.

З нього й почнемо.

На сьогодні все.

Немає коментарів: