01 листопада 2007

Мій StartUP №1

Хай.

Чому така назва? Томущо це дійсно мій перший власний з самого початку й до сьогодні проект. І сьогодні він стає дедалі публічнішим. Те що росло як просто хобі й ініціатива проситься на контакт з суспільством. Воно хоче критики, хоче визнання й розвитку.

Але спочатку невеличкий флуд-відступ.

Я впевнений, що для того щоб отримати будь-який результат необхідно зробити будь-яку дію. Щоб отримати конкретний результат необхідно зробити конкретну дію. Щоб зробити конкретну дію треба володіти конкретними знаннями. І чим більш конкретні наші знання тим більш конкретнішою буде дія.

А тепер запитання: "Як отримати кокретні знання для того щоб щось зробити?" -  Запитати у того хто це робив якщо такі є(я маю на увазі скористатися чужим досвідом). А як немає? Вихід один - якщо це тебе не вб`є - то зроби це сам й отримай власний досвід.

У випадку успіху - все гуд. А якщо ти припустився помилки? Помилки треба правильно інтерпретувати. Вони є 2х видів: незначні (я їх також називаю керуючими) й фатальні (я їх називаю стоп-помилка).

З незначними все просто - вони необхідні. Вони корегують роботу в потрібному напрямку й впринципі навіть покращують результат. Саме такі помилки зроблені і засвоєні роблять з людини профі.

Фатальні або стоп-помилки - ІМХО найважчі. Вони означають що ти був неправий і потрібно відмовитися від ідеї (замислу чи проекту). Людина по своїй природі дуже важко переносить власні стоп-помилки.

По-перше вона витрачає дуже довгий час на те щоб її побачити. І ще більше часу на те щоб вчасно прийняти рішення про стоп. До останнього ми намагаємося стоп-помилку інтерпретувати як незначну й спробувати владнати сситуацію. І це приводить до ще гірших результатів. Аналогія: криштальні вази видувають зі спеціальної однорідної маси, тому монолітні й досить надійні. Ала якщо в цьому моноліті з`являється тріщина, навіть незначний удар призводить до того що ваза розбивається вщент. Тріщина в данному випадку і є фатальна помилка в проекті-житті вази. Тріснуту вазу краще викинути.

Що нам дає фатальна помилка? Ну звичайно крім розчарування. Хтось може сказати, що фатальна помилка при правильній інтерпретації результатів може бути корисною (деякі навіть вважають що всі помилки незначні). Насправді єдине що ми можемо взяти з фатальної помилки це сигнал стоп. Саме тоді в нас стає достатньо знань, щоб зрозуміти що це саме фатальна помилка потрібно зупинитися.

В житті занадто багато варіантів щоб виправляти фатальні помилки. Просто треба вчасно сказати стоп.

 

Серед альтернатив і варіантів шановні дарую урл в рай. Там написано як доїхати ;)

PS. Чекаю на відгуки про подарунок.

 

LiveJournal tags: ,

Technorati tags: ,

Немає коментарів: